adscode
adscode
adscode

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İç Turizmin Canlanması İçin Çözüm Önerilerini Paylaştı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, iç turizmde artan maliyetler ve vatandaşların yurt dışı turizmi tercih etme eğilimleri üzerine çözüm önerilerini değerlendirdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İç Turizmin Canlanması İçin Çözüm Önerilerini Paylaştı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, iç turizmde artan maliyetlerden dolayı Türk turistlerin daha çok yurt dışı turizmini tercih etmesi ve bazı kesimlerin Yunan adalarında uygulanan kapıda vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik taleplerini değerlendirdi. Bağlıkaya, seyahat acenteleri olarak kapıda vize uygulamasının kaldırılması yönünde bir taleplerinin bulunmadığını belirtti. Aksine, erken rezervasyon kampanyaları gibi önlemler alarak vatandaşların tatile erişimini kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Turizmde kötü gidişatın çözümünün seyahatleri engellemek değil, turist memnuniyetsizliğinin nereden kaynaklandığını bulmak olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, iç turizmin ve sektörün canlanması için teşviklerin ve desteklerin önemli olduğunu belirtti.

Ekonomik koşulların etkisiyle vatandaşların tatil tercihlerinde değişikliklerin olduğunu belirten Bağlıkaya, yıldız sayısının azaldığını, tatil sürelerinin kısalmasının ve kamp/karavan tatillerine ilginin artmasının gözlemlendiğini ifade etti.

Bağlıkaya, tatil yapacak vatandaşlara uygun koşullu kredi desteği ve çalışanların tatil imkanlarının artırılması için şirketlere teşvikler sunulmasının iç turizmi ve sektörü canlandıracak çözümler olabileceğini önerdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder