adscode
adscode
adscode

TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu, KAAN Projesi Hakkında Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu'nun KAAN projesi ile ilgili önemli açıklamaları.

TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu, KAAN Projesi Hakkında Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, KAAN projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demiroğlu, KAAN'ın teslimat tarihi, Blok-10 üretim süreci, projenin muhtemel ortakları ve milli uçağın Amerikan F-22'den üstünlükleri konularında detaylı bilgiler verdi. Demiroğlu, en az 100 adedin Türk Hava Kuvvetleri'ne olmak üzere ilk etapta 250-300 adet KAAN üretmeyi planladıklarını açıkladı.

KAAN ve HÜRJET'te Amerikan menşeili motorlar kullandıklarını belirten Demiroğlu, motor konusunda TRMotor ve TEI şirketlerinde ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

2025 yılında KAAN'ın asıl uçuşlarının başlayacağını ifade eden Demiroğlu, ilk teslimatın 2025'te gerçekleşeceğini ve 2028'e kadar devam edecek test uçuşlarının ardından 2028'de 20 adet KAAN teslimatını hedeflediklerini dile getirdi.

KAAN'ın envanterdeki uçaklardan daha iyi olacağını vurgulayan Demiroğlu, radar bakımından AESA radarlı olacağını ve diğer gelişmiş teknolojilere sahip olacağını belirtti. Ayrıca, KAAN'a 4-5 ülkeden ciddi bir ilgi olduğunu ve projeye yakın zamanda resmi ortakların katılacağını söyledi. Son olarak, 6. nesil konsepte uygun olarak devam edeceklerini belirten Demiroğlu, 6. nesil uçağın özelliklerinden bahsederek, TUSAŞ'ın bu alanda liderlik iddiasını ortaya koydu. Demiroğlu, 6. nesil konusunda dünyada ilk 3'ten biri olacaklarını ve belki de birinci sırada olabileceklerini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder