adscode
adscode
adscode

TUSAŞ'ın GÖKBEY Helikopteri Yurt Dışında Büyük İlgi Çekiyor

TUSAŞ'ın Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, GÖKBEY helikopterinin yurt dışında büyük ilgi gördüğünü açıkladı.

TUSAŞ'ın GÖKBEY Helikopteri Yurt Dışında Büyük İlgi Çekiyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Türkiye'nin özgün helikopteri GÖKBEY'in yurt dışında büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Demiroğlu, GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a yoğun ilgi olduğunu belirtirken, AKSUNGUR'un da başarılı satışlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ürünlerine yönelik çok sayıda görüşme yaptıklarını dile getiren Demiroğlu, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracata yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

TUSAŞ'ın birçok platformu tasarlama, üretme ve test etme konusunda kabiliyetli olduğunu vurgulayan Demiroğlu, GÖKBEY'in yurt dışı uçuş gösterisinin yeni bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkları düzeltmeye odaklandıklarını belirten Demiroğlu, tüm ürünlere büyük ilgi olduğunu ve önümüzdeki aylarda KAAN prototiplerinde hızlı ilerlemeler beklediklerini söyledi.

GÖKBEY helikopterinin Jandarma Genel Komutanlığı'na ağustosta teslim edileceğini açıklayan Demiroğlu, uluslararası müşterilere yerli ve uluslararası motor seçenekleri sunacaklarını belirtti.

HÜRJET'in eğitim için dizayn edildiğini ve büyük bir boşluğu dolduracağını söyleyen Demiroğlu, ağır klasman helikopterler üzerinde de çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder