TUSAŞ ve Boom Supersonic Arasında Dev Anlaşma Yaklaşıyor

TUSAŞ, Boom Supersonic ile süpersonik yolcu uçağı üretimi için dev bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor.

TUSAŞ ve Boom Supersonic Arasında Dev Anlaşma Yaklaşıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Boeing ve Airbus'a parça üreterek önemli bir ihracat geliri elde ediyor. Şimdi ise Amerikan firması Boom Supersonic ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Boom Supersonic'in ses hızının 2,2 katı hızla gidecek yolcu uçağı projesi olan XB-1 Overture'ın seri üretime geçmesi bekleniyor. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, şirketin bu dev anlaşma sayesinde milyar dolarlık bir iş hacmi elde edebileceğini belirtiyor. Boom Supersonic CEO'su Blake Scholl ise dijital mühendislik sayesinde süpersonik uçak projesinin başarılı bir şekilde ilerlediğini vurguluyor. Uçakta kullanılan karbon fiber kompozit malzeme ve daha yüksek hızın maliyetleri azaltacağını düşünüyor. Boom Supersonic, şimdiden büyük havayolu şirketlerinden sipariş alarak üretim sürecini hızlandırmayı planlıyor. Bu işbirliği sayesinde TUSAŞ'ın ihracat potansiyeli önemli ölçüde artabilir. .