adscode
adscode
adscode

Tuz Gölü'nde Yavru Flamingo Sayısı Artıyor

Tuz Gölü'nde yapılan çalışmalarla flamingo popülasyonu araştırılıyor ve yavru sayısında artış yaşanıyor.

Tuz Gölü'nde Yavru Flamingo Sayısı Artıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi Tür ve Habitatların Araştırılması, Korunması ve İzlenmesi Projesi kapsamında, nesli tehlike altında olan türlerin korunması için çalışmalar yapılıyor. Bu projenin bir parçası olarak, Tuz Gölü'nde flamingoların popülasyonu araştırılıyor ve yavru sayısında artış olduğu belirlendi. Tuz Gölü, dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı önemli sulak alanlardan biri olarak biliniyor. Bu yıl yapılan çalışmalar sonucunda, kreş bölgesinde 4 bin 300 yavru flamingonun olduğu tespit edildi.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Karataş, Tuz Gölü'nün flamingolar için önemli bir üreme alanı olduğunu vurgulayarak, flamingoların geniş bir coğrafyada tuzlu sulak alanları tercih ettiğini belirtti.

Karataş, bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle yavru flamingo sayısının düştüğünü ancak alınan tedbirler ve su temini ile bu sayının arttığını ifade etti.

Geçen yıl yaşanan toplu flamingo ölümlerinin ardından yapılan çalışmalarla su seviyesinin arttırıldığını ve bu yıl 4 bin 300 yavru flamingonun uçuşa hazır durumda olduğunu söyledi.

Tuz Gölü'nde yapılan flamingo yavru sayımlarının 20 yıldan beri devam ettiğini belirten Karataş, yavru sayılarının yıllara göre değişkenlik gösterebileceğini ifade etti. Bölgedeki canlıların çevresel faktörlere adapte olabildiğini ve sayılarının değişebildiğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder