adscode
adscode
adscode

Üç Başbakan Gazze İçin Ortak Açıklama Yaptı

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada başbakanları Gazze için ortak açıklama yaptı ve adil ve kalıcı barış için adım atılması çağrısında bulundu.

Üç Başbakan Gazze İçin Ortak Açıklama Yaptı

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau bugün Gazze için ortak açıklama yaptılar.

Üç lider, İsrailliler ve Filistinlilerin uluslararası tanınan sınırlar içinde güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri iki devletli bir çözüme ulaşmaya kararlı olduklarını belirttiler.

Adil ve kalıcı bir barışın tek gerçekçi seçenek olduğunu vurgulayan liderler, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın tavsiye kararına yanıt vermeye, yerleşim birimlerinin genişletilmesini tersine çevirmeye ve taraflar arasında barışı sağlamak için adımlar atmaya çağırdılar. Açıklamada, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerginlikten ve Mavi Hat boyunca yaşanan durumdan endişe duyulduğu belirtildi.

Çatışmaların devam etmesinin Lübnan ve İsrail'deki sivilleri riske soktuğuna dikkat çekilirken, Gazze'de ateşkesin daha da acil hale geldiği vurgulandı. Üç başbakan, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için tüm taraflara sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundular. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder