adscode
adscode
adscode

Uçankuş Tvnin sahibi Can Tanrıyar gözaltına alındı

Muhammed Yakutun videoları başını yaktı

Uçankuş Tvnin sahibi Can Tanrıyar gözaltına alındı

Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar hakkında sosyal medyada yayınladığı videolarla gündem olan Muhammed Yakut'a bilgi, belge, fotoğraf aktararak birlikte hareket ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Savcılığın talimatı üzerine Tanrıyar gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şüpheli Muhammed Yakut'un yaptığı suç içerikli video paylaşımlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Can Tanrıyar'ın, paylaşımlarda kullanılmak üzere bilgi, belge ve fotoğraf aktarımı yaptığı, şüpheliyle video paylaşım süreci ve öncesinde birlikte hareket ettiğine yönelik tespitlerde bulunuldu. Soruşturma kapsamında Tanrıyar hakkında, şüpheli Yakut'la birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde müşteki bir kişiye yönelik "nitelikli yağmaya teşebbüs" eyleminde bulunduğuna dair tespitler nedeniyle gözaltı kararı verildi.

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTINA ALINDI
Karar sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekipleri, Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar'ı gözaltına aldı. İstanbul Beşiktaş'daki evinden alınan Tanrıyar, ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

"SUÇSUZ YERE GÖZALTINA ALINDI"
Tanrıyar'ın eşi Tamar Tanrıyar gözaltı sürecine ilişkin Cumhuriyet'e konuştu. Tamar Tanrıyar, "Can suçsuz yere gözaltına alındı. Can iki gün önce Muhammet Yakut'un iddialarında ismi geçen Metin Güneş'in Can'ın çevresine 'onu aldıracağım' dediği söylemleri üzerine savcılığa gitmişti. Bu savcı aynı zamanda gazeteci Serdar Akinan'ı ifadeye çağıran savcı. Ne tesadüf ki Can'ın savcılığa gittiği gün odadan Metin Güneş'in oğlu ve koruması çıktı. Bu olay tamamen Metin Güneş'in oğlu aracılığıyla savcıya para göndermesiyle oldu. Can da bugün gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin