adscode
adscode
adscode

Ucuz Bitkisel Yağlar Zeytinyağı Aromasıyla Satılıyor

İstanbul Ticaret Borsası'nda zeytinyağı taklit ve tağşiş konuşuldu, lokantalara uyarı yapıldı.

Ucuz Bitkisel Yağlar Zeytinyağı Aromasıyla Satılıyor

Ucuz bitkisel yağlar, zeytinyağı aroması katılarak 'taş baskı sızma' görünümüyle satılıyor; tadı ve kokusu ayırt edilemiyor. İstanbul Ticaret Borsası'nın aylık 'Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor' toplantısında zeytinyağı taklidi ve tağşiş konusu ele alındı. İTB Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, sektörün önemli isimleri de katıldı. Toplantıda konuşulan konulardan biri de lokantalarda kullanılan yağların denetimsizliği oldu.

İTB Meclis Üyesi Osman Berberoğlu, taklit ve tağşiş edilmiş zeytinyağının ev dışı tüketim ve e-ticaret yoluyla kolayca tüketicilere ulaştığını belirterek lokantalarda kullanılan yağların marka ve niteliğinin sorgulanmadığını dile getirdi.

İTB Meclis Başkanı Kasap, zeytinyağı olmayan bitkisel yağlara 'zeytinyağı esansı' katılarak zeytinyağı görünümünde satıldığını ifade ederek, bu durumun tüketicileri yanıltabileceğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de bu tür yağların üretiminin arttığını ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Zeytinyağı sektöründe taklit ve tağşişin önüne geçmek adına devletin ve sektör temsilcilerinin daha etkin denetim mekanizmaları oluşturması gerektiği belirtildi.

Dr. Ersin Dilber, zeytinyağının en çok taklit ve tağşiş yapılan ürünler arasında olduğunu söylerken, izlenebilirlik uygulamasının bu soruna çözüm olabileceğini ifade etti.

Zeytinyağı sektöründe yaşanan bu sorunların çözümü için etkin denetim mekanizmalarının oluşturulması ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Haber metninde yer alan öneriler doğrultusunda sektörde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli adımların atılması bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder