UİB Temmuz İhracatında Rekor Artış

UİB'nin Temmuz ayı dış satımında yaşanan yüzde 13,24'lük artış, Türkiye'nin genel sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olarak dikkat çekiyor.

UİB Temmuz İhracatında Rekor Artış

UİB'nin açıklamasına göre, Türkiye'nin genel sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan UİB, 2024 Temmuz dış satımını geçen yıla göre yüzde 13,24 artışla 3 milyar 241 milyon 844 bin dolara yükseltti. 7 aylık ihracat rakamı ise 21 milyar 708 milyon 228 bin doları buldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Temmuz ayında ihracatını geçen yıla göre yüzde 15 artırarak 2 milyar 726 milyon 989 bin dolara yükseltti. Yılın 7 ayındaki toplam dış satımı ise 18 milyar 21 milyon 29 bin dolar olarak kaydedildi. Diğer birliklerin performansı da oldukça olumlu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Temmuz ayında yüzde 19 artışla 108 milyon 418 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. UTİB'in yılın 7 aylık toplam ihracatı ise 757 milyon 214 bin doları buldu. UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, "Temmuz ayı ile gerek Bursa ve gerekse ülke geneli ihracatımızda önemli bir artış yaşandı. Elbette bu memnuniyet verici bir durum ve devam edeceğine inanıyoruz. Firmalarımızın küreselde rekabetçiliği arttıkça ihracat cephesinde yeni başarılar devam edecektir. " değerlendirmesinde bulundu.