adscode
adscode
adscode

Ukrayna-Rusya Savaşında İHA'lar Tanksavar Füzelerini Geride Bıraktı

ASELSAN CEO'su Ahmet Akyol'un yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna'daki savaşta Kamikaze FPV Dronlar, tanksavar füzelerinden daha etkili bir şekilde tankları yok ediyor.

Ukrayna-Rusya Savaşında İHA'lar Tanksavar Füzelerini Geride Bıraktı

Şubat 2022’de patlak veren Ukrayna-Rusya Savaşı devam ederken, savaşta kullanılan teknolojilerin etkinliği de gündemde.

Bugüne kadar birçok ülkeden Ukrayna'ya sevk edilen anti-tank silahları arasında tanksavar füzeleri öne çıkarken, ASELSAN CEO'su Ahmet Akyol'un yaptığı açıklamaya göre, Kamikaze FPV Dronlar tanksavar füzelerini geride bırakıyor.

NATO Zirvesi sırasında yapılan konuşmada Ahmet Akyol, "Ukrayna savaşında İHA’lar tarafından yok edilen tankların sayısı, füzeler tarafından yok edilen tanklardan daha fazla" dedi. Bu durum, muharebe sahasında teknolojik dönüşümün etkilerini gözler önüne seriyor. Omuzdan atılan tanksavar füzelerinin maliyeti 100 ila 200 bin dolar arasında değişirken, Kamikaze FPV Dronların birim maliyeti sadece 2 bin dolar. Kontrolünün birkaç kilometre gerisinden sağlandığı belirtilen FPV Dronların, güvenlik açısından da avantajlı olduğu ifade ediliyor. ASELSAN CEO'su Ahmet Akyol'un yanı sıra Oracle CEO'su Safra A. Catz ve General Atomics CEO’su Linden Blue'un da katıldığı zirve, teknolojinin savaş alanındaki rolünü yine gözler önüne serdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder