adscode
adscode
adscode

Ulaştırma Alanında Yeni Düzenlemeler Gündemde

TBMM Genel Kurulu'nda ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor.

Ulaştırma Alanında Yeni Düzenlemeler Gündemde

TBMM Genel Kurulu'nda ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak. Havacılık güvenlik tedbirlerine yönelik özel güvenlik görevlilerinin yeni görevleri arasında yer alacak.

Elle arama konusunda ise yolcular, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda elle aranması gerektiğinde kabul etmeleri gerekecek. Aksi takdirde havaalanı veya hava aracına kabul edilmeyecekler. Denizcilik alanındaki düzenlemeler de önemli değişiklikler içeriyor. Demirleme ücret tarifesi, demirleme süresi, römorkörcülük hizmetleri ve cezalar gibi konular Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek. Ayrıca, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, öğretmenlik mesleği ile ilgili yeni düzenlemeler görüşülecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne göre, öğretmenlik mesleği yeterliklerine uygun eğitimler Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek ve öğretmen adaylarına ödemeler yapılacak. Komisyonların gündeminde ise çeşitli konular ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu, İçişleri Bakanı'nın bilgilendirmesi, maden kazası araştırma komisyonu toplantısı ve siyasi parti grup toplantıları da önemli konular arasında yer alıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin