adscode
adscode
adscode

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Deniz Emniyeti ve Deniz Kirliliği İle İlgili Çalışmaları Anlattı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deniz emniyeti ve deniz kirliliği konularında yapılan çalışmaları paylaştı.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Deniz Emniyeti ve Deniz Kirliliği İle İlgili Çalışmaları Anlattı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, deniz emniyeti hakkında da açıklamalarda bulunarak, Ana Arama Kurtarma Merkeziyle dünya denizlerinde acil durumdaki Türk gemilerinin veya gemi insanlarının problem yaşamaları halinde gerekli müdahale ile deniz unsurlarının acil durum koordinasyonunu sağladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye karasularında ve deniz yetki alanları içerisinde yaşanabilecek deniz kirliliği olaylarına hazırlıklı olma ve müdahale edebilme adına bir beyin işlevi üstlenen Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında incelemelerde bulundu. Burada çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Uraloğlu, deniz emniyeti konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye'nin deniz ticaret filosunun dünya genelinde 12'nci sırada olduğunu ve konteyner limanlarının dünya genelinde ilk 100 liman arasında yer aldığını söyledi.

Ayrıca, deniz kirliliği ve deniz kazalarına etkin müdahalede bulunabilmek adına Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığı'nın önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik alanında uluslararası standartlara uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve gemilerin seyir emniyetini artırmak için çeşitli denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığı bünyesinde bulunan deniz kirliliği ve deniz kazalarına etkin müdahalede kullanılan simülatör merkezinin önemine değinen Uraloğlu, merkezin gelecek yıllarda uluslararası alanda deniz kirliliğine müdahale operasyonlarının koordinasyonunun sağlandığı bir merkez haline getirileceğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, deniz emniyeti ve deniz kirliliği konularında yapılan çalışmalarla Türk denizciliğini daha güvenli bir hale getirmeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda önemli adımlar attıklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder