adscode
adscode
adscode

Ulaştırma Bakanından Antalya ve Mersin İçin Yeni Projeler

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya ve Mersin arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak yeni projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanından Antalya ve Mersin İçin Yeni Projeler

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya ve Mersin arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak yeni projeler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Antalya bölümündeki Gökçebelen Tüneli ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek istediklerini belirten Uraloğlu, tünelin tamamlanmasıyla Antalya ve Mersin arasındaki yolculuğun 440 kilometreye düşeceğini söyledi.

Gökçebelen Tüneli'nin sol tüpünün 11 bin 89 metre, sağ tüpünün de 11 bin metre olduğunu belirten Uraloğlu, tünellerde toplam sekiz aynada çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Toplam 22 bin 89 metre uzunluğundaki tünelin yaklaşık yüzde 26'sının tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, tünelin açılmasıyla seyahat süresinin 27 dakikadan 10 dakikaya düşeceğini ve yıllık yaklaşık 575 milyon lira tasarruf sağlanacağını dile getirdi. Ayrıca çevre hassasiyeti yüksek olan bölgede yıllık 9 bin 31 ton karbon emisyonunun da azalacağını belirtti. Uraloğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini ve yolun tamamlandığında Antalya ve Mersin'i birbirlerine daha da yaklaştırmış olacaklarını vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder