adscode
adscode
adscode

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Denizcilik Sektörünü Değerlendirdi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik sektöründeki gelişmeleri ve hedeflerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Denizcilik Sektörünü Değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi’nde denizcilik sektörünü değerlendirdi. Kabotaj Kanunu'nun 98. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik ve kabotaj bayramının önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin stratejik konumunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türk Boğazları'nın kontrolünü elinde tutarak uluslararası enerji koridorunun tam ortasında bulunduğunu ifade etti.

Denizcilik sektöründeki gelişmeleri anlatan Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önemli adımlar atıldığını ve Türkiye'nin uluslararası denizcilik arenasında ön sıralara yükseldiğini belirtti.

Türkiye'nin dış ticaretinin büyük bir kısmının denizyolu ile gerçekleştiğini ve deniz taşımacılığı sektöründen önemli pay aldığını açıklayan Uraloğlu, Türk bayraklı gemilerin dünya çapında prestijli bir konumda olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, Türk tersanelerinin dünya sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu ve gemi inşa sanayisinin geliştiğini ifade etti.

Ayrıca, denizcilikte dekarbonizasyon ve yeşil deniz taşımacılığını desteklemeyi amaçlayan projelerin hayata geçirildiğini ve çevre dostu uygulamaların teşvik edildiğini belirtti.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik sektöründeki gelişmeleri ve hedeflerini anlatarak, ülkenin bölgede güçlü ve istikrarlı bir ülke olduğunu vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder