adscode
adscode
adscode

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Büyük Projeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıkladığı kooperatif ve akıllı ulaşım sistemleri projeleri hakkında detaylar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Büyük Projeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi ve Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi'nde gelinen son aşamaları açıkladı.

Uraloğlu, Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi'nin Karayolları Genel Müdürlüğü, Türksat ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı ile yürütüldüğünü belirtti. AUS mimarisi standartları ile Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri verilerini tek bir merkezde toplayarak koordinasyonu sağlayacaklarını ifade etti. Projenin 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Ayrıca Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi'nde Türkiye'nin Ulusal AUS Mimarisi oluşturulduğunu ve Türksat uyduları ile desteklenerek veri akışının kesintisiz hale getirileceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu'nun büyük projeleri, ulaşım sektöründe önemli bir dönüşümü işaret ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder