adscode
adscode
adscode

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TÜRKSAT 6A'yı Başarıyla Fırlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı başarıyla fırlattıklarını açıkladı. Ayrıca İsrail'e tepki gösteren Uraloğlu, projeleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TÜRKSAT 6A'yı Başarıyla Fırlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A'yı başarıyla fırlattıklarını açıkladı. Uraloğlu, test sürecinin devam ettiğini ve yıl sonuna doğru TÜRKSAT 6A'nın kalıcı yörüngesine ulaşarak hizmete başlayacağını belirtti.

Ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımına tepki gösteren Uraloğlu, Türkiye'nin Filistin ve diğer mazlum milletlerin sesi olduğunu vurguladı. Gazze'deki zulme karşı çıkan Uraloğlu, Türkiye'nin barış için her türlü çabayı göstereceğini ifade etti. Bakan Uraloğlu ayrıca AK Parti hükümetlerinin gerçekleştirdiği projeler hakkında da konuştu. Mega projelerin yanı sıra bölünmüş yol uzunluğunun arttığına, hızlı tren ağının genişlediğine ve havacılıkta önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.

Uraloğlu, Türkiye'nin geniş bant abone sayısının artışı ve fiber optik kablonun uzunluğunun artması gibi altyapı çalışmalarının da büyük önem taşıdığını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder