adscode
adscode
adscode

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türk Denizciliğinin Dönüm Noktası 1 Temmuz Kabotaj Kanunu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizciliğinin dönüm noktası olan 1 Temmuz Kabotaj Kanunu'nun yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türk Denizciliğinin Dönüm Noktası 1 Temmuz Kabotaj Kanunu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik sektöründeki gelişmeleri ve Kabotaj Kanunu'nun önemini vurguladı.

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun Türkiye'nin kendi kara sularında egemenliğini tescillediğini belirten Uraloğlu, son 22 yılda yapılan yasal düzenlemeler ve desteklerle denizcilik sektörünün büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Türk bayrağının dünya denizciliğinde prestijli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, denizcilikte yeşil ve sürdürülebilir uygulamalara da önem verdiklerini dile getirdi.

Uraloğlu, Türk limanlarının dünya çapında başarılı bir konumda olduğunu ve Türk Boğazları'ndan geçen gemilerden alınan ücretlerde güncelleme yapıldığını belirtti. Ayrıca, denizlerdeki hak ve menfaatleri korumak amacıyla Otomatik Tanımlama Sistemi'nin kurulduğunu ve denizlerin sürekli izlendiğini aktardı.

Yeşil denizcilik için yapılan planlamalara da değinen Uraloğlu, çevreyi korumak ve sürdürülebilir denizcilik uygulamalarını desteklemek adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Son olarak, denizlerin insanlığın birleştirici mirası olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Kanunu'nun yıl dönümünü kutladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder