adscode
adscode
adscode

Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayan Serbest Ticaret Bölgeleri

Ülkede bulunan serbest ticaret bölgelerinin sağladığı avantajlar ve katkılarıyla ilgili verileri içeren bir derleme.

Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayan Serbest Ticaret Bölgeleri

Ülke genelinde 19 adet serbest ticaret bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgeler, yatırımcılara ve üreticilere çeşitli avantajlar ve teşvikler sunmaktadır.

İhracat ve yatırıma katkı sağlayan bu bölgeler, vergi avantajı, yerli ve yabancı pazarlara erişim imkanı, stratejik konum, kar transferi olanakları, ucuz altyapı gibi birçok fırsatı bünyesinde barındırmaktadır. Haziran sonu itibarıyla serbest bölgelerde çalışan kişi sayısı 95 bin 600 olarak kaydedilmiştir. Bu bölgelerde gerçekleşen toplam ticaret hacmi ise 2023 yılında 30 milyar 867 milyon dolar olarak belirlenmiştir. 2022 yılında ise bu rakam 32 milyar 823 milyon dolar düzeyindeydi. 19 serbest bölgenin ocak-haziran dönemindeki toplam ticaret hacmi ise 13 milyar 333 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Serbest bölgelerde özellikle hizmetler, yazılım, yat ve gemi inşası, gemi tamir ve bakımı, medikal aletler, otomotiv alt endüstrileri, hazır giyim, deri ürünleri ve AR-GE faaliyetleri yoğunluk yaşamaktadır. Bu sektörlerdeki üretim ve ticaret faaliyetleri, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder