adscode
adscode
adscode

Ülke genelinde kentsel dönüşüm seferberliği Evler tek tek inceleniyor

Riskli yapıların hızlı dönüşümü için 26 Nisanda başlayan Yarısı Bizden kampanyası için ekipler sahaya indi

Ülke genelinde kentsel dönüşüm seferberliği Evler tek tek inceleniyor

Asrın deprem felaketinin ardından hükümet sağlıksız yapı stokunu yenilemek için kentsel dönüşümde gaza bastı. İstanbul'daki 1.5 milyon riskli yapının hızla kentsel dönüşüme girebilmesi için devreye alınan 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular 26 Nisan'da başladı. İstanbul'da 300 bin konutu kapsayan projeye vatandaştan yoğun ilgi geldi. Başvurular hızla devam ederken, bir yandan da evlerin tespit sürecine geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyaya başvurusu yapılan konutların incelenmesine başlandığını duyurdu.

250 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR
Bakan Kurum, "Başvuruyu alıyoruz, ekiplerimizi yönlendiriyoruz, başvuru yapılan binaya gidip tespit yapıyoruz, binada 2/3 çoğunluk sağlanırsa riskli konutlarınızı TOKİ ile dönüştürüyoruz. Yarısı Bizden kampanyamıza başvurusu yapılan konutları incelemeye başladık" dedi. İncelemeler dün İstanbul Kartal'da başladı. Bakanlığa bağlı 250'yi aşkın uzman ekip ve mühendisler binaları incelerken, talepleri dinlendi ve projeye ilişkin bilgi paylaştı.
 
6 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR
'Yarısı Bizden' kampanyası ile İstanbul'da en az 6 milyon vatandaşın güvenli ve depreme dayanıklı evlere kavuşması hedefleniyor. Proje ile vatandaşların ister yerinde, ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı devlet tarafından karşılanacak. İstanbul'da dönüşüm ihtiyacı olan 1.5 milyon konuttan ilk etapta durumu acil olan 300 binin, 200 bini yerinde, 100 bini rezerv alanlarda olacak şekilde tamamlanması hedefleniyor. İstanbul'da 5 yıl içinde depreme dayanıksız bina bırakmamak amaçlanıyor. Bu kapsamda İstanbul'da ilave nüfus getirmeden iki yeni uydu kent kurulacak. Anadolu ve Avrupa yakasında 500'er bin rezerv konut üretilecek, 500 bin konutun da yerinde dönüşümü sağlanacak.
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder