Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında rekor artış yaşandı

Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yüzde 34,2 artarak 1 milyar 295 milyon 927 bin dolara yükseldi. En fazla ihracat yapılan ülke Fransa oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin verilerine göre, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı önemli bir artış gösterdi.

2023'ün ocak-haziran döneminde 965 milyon 697 bin dolar olan dış satım, bu yılın aynı döneminde yüzde 34,2 artışla 1 milyar 295 milyon 927 bin dolara yükseldi. Sektör temsilcileri, 74 ülkeye ürün gönderdi. Fransa, en fazla otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yapılan ülke oldu. Geçen yılın aynı döneminde 162 milyon 205 bin dolar olan ihracat, bu yıl yüzde 55,3 artışla 251 milyon 920 bin dolara çıktı. Almanya'ya yapılan ihracat azalış gösterirken, İtalya'ya yüzde 12,3, İspanya'ya yüzde 32,6 artış yaşandı. Suudi Arabistan'a yapılan ihracat ise önemli ölçüde arttı. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 972 bin dolar olan ihracat, bu yıl yaklaşık 46 kat artarak 90 milyon 621 bin dolara yükseldi. Birleşik Krallık, ABD ve Japonya da ihracat yapılan diğer önemli pazarlar arasında yer aldı. Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında yaşanan bu artış sektör için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.