adscode
adscode
adscode

Uluslararası Hukuk Uzmanları Gazze'yi Tartışacak

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek sempozyumda uluslararası hukuk, insan hakları ve küresel siyasi sistem masaya yatırılacak.

Uluslararası Hukuk Uzmanları Gazze'yi Tartışacak

Dünya genelinde 100'ü aşkın uluslararası hukuk uzmanının bir araya geleceği sempozyum, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

"Gazze'den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek" konferansında uluslararası hukukun geleceği, insan hakları ve küresel siyasi sistem ele alınacak.

Sempozyumda, Filistin için adalet, Uluslararası Adalet Divanı'nın potansiyeli, uluslararası insancıl hukuk, işgal altındaki Filistin topraklarında sosyal ve ekonomik haklar gibi önemli konular konuşulacak. Eski BM Filistin Özel Raportörleri Richard Falk ve Michael Lynk de sempozyumda konuşmacı olarak yer alacaklar.

Organizasyon komitesi üyeleri, uluslararası hukuk mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak adalete yönelik reformların kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Konferans, farklı bakış açılarını bir araya getirerek uluslararası hukukun işlevsel hale getirilmesi için çözüm önerileri sunmayı hedefliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder