adscode
adscode
adscode

Uluslararası Tüketiciyi Koruma Ağı İncelemesi Sonuçları Açıklandı

ICPEN tarafından yapılan tarama sonucunda abonelik hizmetleri web sitelerinde ve uygulamalarda yaygın olarak kullanılan aldatıcı tasarım kalıpları ortaya çıktı. Türkiye özelinde yapılan incelemede ise benzer durumlar görüldü.

Uluslararası Tüketiciyi Koruma Ağı İncelemesi Sonuçları Açıklandı

Uluslararası Tüketiciyi Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN), Ticaret Bakanlığı ve dünya çapında 27 tüketiciyi koruyucu otoritenin katılımıyla gerçekleştirilen bir inceleme sonucunda abonelik hizmetleri web sitelerinde ve uygulamalarda yaygın olarak kullanılan aldatıcı tasarım kalıpları tespit edildi.

ICPEN tarafından uluslararası düzeyde farklı konularda her yıl gerçekleştirilen tarama çalışması bu kez Küresel Gizlilik Uygulama Ağı (GPEN) ile birlikte koordine edildi. Yapılan tarama sonucunda, uygulamaların çoğunun en az bir aldatıcı tasarım kalıbı kullandığı belirlendi. Türkiye özelinde yapılan incelemede ise benzer durumlar görüldü. Web siteleri ve mobil uygulamaların gizlilik politikalarının anlaşılması güç ve karmaşık dil seçenekleri içerdiği ortaya çıktı. Ayrıca, kullanıcı kararlarını etkilemek için duygusal yüklü dil kullanan uygulamaların sayısının da oldukça fazla olduğu görüldü. Tarama sonucunda, web siteleri ve uygulamaların gizlilik seçeneklerini açıkça belirtmesi, adil ve şeffaf bir şekilde sunması gerektiği belirtildi. Kullanıcıların hesaplarını silerken prosedürlerin kolay anlaşılır olması ve zorlamaların olmaması gerektiği vurgulandı. Manipülasyon içermeyen uygulamaların ise güven inşa ederek, gizliliği rekabet avantajına dönüştürdüğü belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder