adscode
adscode
adscode

Uluslararası Uyarı: Türkiye'ye Seyahat Ederken Başıboş Köpekler ve Kuduz Riskine Dikkat!

13 ülkenin Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına uyarı mesajı yayımladığı ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye, hala kuduz riski yüksek tek Avrupa ülkesi.

Uluslararası Uyarı: Türkiye'ye Seyahat Ederken Başıboş Köpekler ve Kuduz Riskine Dikkat!

Uluslararası Uyarı: Türkiye'ye Seyahat Ederken Başıboş Köpekler ve Kuduz Riskine Dikkat!Bugüne kadar 13 ülkenin, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına başıboş köpekler ve kuduz riski sebebiyle uyarı mesajı yayımladığı ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye, hala kuduz riski yüksek olarak belirtilen tek Avrupa ülkesi konumunda.

Hamidiye Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (HESAM) tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye'deki başıboş köpek sorunu küresel boyuta ulaşmış durumda. Yapılan araştırmaya göre 13 ülke, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına başıboş köpekler ve kuduz riski konusunda uyarı mesajları yayımladı.

Raporda, bu durumun ülkemiz için utanç verici olduğu ve turizm açısından olumsuz bir algı yarattığı belirtilirken, Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye'nin kuduz riskinin hala yüksek olduğu vurgulandı. Diğer yandan, Hindistan ve Tayvan gibi ülkelerden alınan örnekler de paylaşıldı.

Hindistan'da başıboş köpek popülasyonunun kontrol altına alınmak için uygulanan yöntemler ve sonuçları ile Tayvan'ın yakala-kısırlaştır-geri bırak politikasının etkileri üzerinde duruldu. Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşların başıboş köpekler ve kuduz riski konusunda dikkatli olmaları önem taşıyor. Uluslararası uyarılar ve raporlar, bu konunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin