adscode
adscode
adscode

Un Sektörü İhracatta Büyümeye Devam Ediyor

İAOM açıklamasına göre un sektörü, yılın ilk yarısında ihracatını geçen yıla göre yüzde 15 artırdı. Başarılı bir performans sergileyen sektör, 2024'e umutla bakıyor.

Un Sektörü İhracatta Büyümeye Devam Ediyor

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) açıklamasına göre, un sektörü yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergiledi. Sektörün ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 1 milyon 800 bin ton düzeyine ulaştı. Bu dönemde sektör, 680 milyon dolar gelir elde etti ve en çok ihracatı Irak, Cibuti ve Suriye'ye yaptı.

IAOM Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, yapılan açıklamada, "2023 yılında rekor seviyede bir ihracat gerçekleştirdik ve 2024'e de iyi bir giriş yaptık. Yıl sonunda 4 milyon ton un ihracatı ve 1 milyar 500 milyon dolar gelir hedefliyoruz. İhracat pazarlarına baktığımızda, Sudan'a olan ihracat yüzde 355, Cibuti'ye yüzde 323, Mısır'a yüzde 291 ve Endonezya'ya yüzde 105 arttı. " dedi. Ulusoy ayrıca Türkiye'nin buğday üretiminde rekorlar kırdığını ve bu sezon da başarılı bir üretim beklendiğini belirtti. Un sektörü, ihracatta dünya şampiyonluğu için önemli adımlar atarak büyümeye devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder