adscode
adscode
adscode

Ünlü Sanatçı Cüneyt Arkın'ın Ölüm Yıl Dönümü Anıldı

Türkiye'nin efsane sanatçısı Cüneyt Arkın'ın vefatının ikinci yılında anma töreni düzenlendi. Sanatçının hayatı ve kariyeri sevenleri tarafından anıldı.

Ünlü Sanatçı Cüneyt Arkın'ın Ölüm Yıl Dönümü Anıldı

Türkiye'nin efsane sanatçılarından biri olan Cüneyt Arkın, 28 Haziran 2022'de 85 yaşında aramızdan ayrıldı. Usta oyuncu, vefatının ikinci yılında anılıyor.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Hacı Yakup ile Halise Cüreklibatır çiftinin çocuğu olarak, 8 Eylül 1937'de Eskişehir'in Karaçay köyünde dünyaya geldi. Sırasıyla Necatibey İlkokulu, Eskişehir Ortaokulu ve Eskişehir Atatürk Lisesini bitiren sanatçı, 1962'de İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Arkın, 1964'te "Gurbet Kuşları" adlı sinema filmiyle oyunculuğa başladı. Filmlerde genellikle aksiyon ve macera rolleriyle tanındı. Aynı zamanda yönetmenlik ve senaristlik de yapan sanatçı, Türk sinemasına önemli katkılar sağladı. Cüneyt Arkın, oyunculuğunun yanı sıra tiyatro ve televizyon programlarıyla da tanındı. Türk milliyetçisi kimliğiyle bilinen sanatçı, siyasete de ilgi duydu ve bir dönem milletvekili adayı oldu. Kariyeri boyunca 300'ü aşkın filmde rol alan Arkın, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin