adscode
adscode
adscode

Ünlü Sanatçıların Sahipsiz Hayvanlar İle İlgili Çağrıları

Ünlü sanatçıların sahipsiz hayvanlar konusunda yaptıkları çağrılar ve TBMM'de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği hakkında bilgiler içeren haber metni

Ünlü Sanatçıların Sahipsiz Hayvanlar İle İlgili Çağrıları

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği teklifini kabul etti. Ünlü isimlerden biri olan Sanatçı Melek Mosso, başıboş köpeklerin toplatılmasına karşı çıktı ve sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Mosso, Türkiye'yi uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırarak eleştirdi. Diğer bir ünlü sanatçı Ceylan Ertem de sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili paylaşımlarda bulundu ve sosyal medyada ayaklanma çağrısı yaptı. Başıboş köpek meselesini küresel bir algıya dönüştürmeye çalıştı. Geçtiğimiz aylarda, 158 yazar ve sanatçı düzenlemeye karşı çıkan bir bildiriye imza attı.

Orhan Pamuk, Oya Baydar, Zülfü Livaneli, Ümit Kıvanç, Murathan Mungan, Jaklin Çelik gibi isimler, "toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" gibi ifadelerle tepkilerini dile getirdiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin