adscode
adscode
adscode

Urartu Dönemine Ait Eserler Kars Müzesi'nde Ziyarete Açıldı

2015 yılında Ağrı'da kaçakçıları engellemek için düzenlenen operasyonda ele geçirilen Urartu dönemine ait eserler, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Urartu Dönemine Ait Eserler Kars Müzesi'nde Ziyarete Açıldı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılında düzenlenen operasyonda ele geçirilen Urartu dönemine ait eserler, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne teslim edildi. Eserlerin restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Özel Sergi Alanı'nda ziyarete açıldığı belirtildi.

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdür Vekili Hakim Aslan, müzenin zengin koleksiyonundan bahsederek, Urartu dönemine ait eserlerin önemine vurgu yaptı.

Müzede bulunan bronz, gümüş ve bakırdan yapılmış eserlerin Urartu dönemine ait olduğunu ve kaçakçılardan kurtarılan eserler arasında yer aldığını belirtti.

Sergilenen eserlerde Urartu dönemine ait mutfak eşyaları, savaş aletleri ve araba aksamlarının yanı sıra dini öğeler ve tanrı figürlerinin bulunduğu ifade edildi.

Aslan, kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele kapsamında ele geçirilen eserlerin, Macaristan'dan iadesi sağlanan Urartu dönemi eserlerinin devamı olduğunu belirtti. Urartu dönemine ait eserlerin Türkiye'ye getirilmesiyle birlikte müzenin koleksiyonunun daha da zenginleştiğini dile getirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin