adscode
adscode
adscode

Uşak Valiliği Kadınları Arıcılıkla Buluşturdu

Uşak Valiliği tarafından desteklenen arıcılık projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim alan kadın çiftçilere hibe destekli kovan ve ekipmanlar verildi. Kadınlar, ilk bal üretimlerini gerçekleştirdi.

Uşak Valiliği Kadınları Arıcılıkla Buluşturdu

Uşak Valiliği tarafından yürütülen arıcılık projesi, kadın çiftçiler için büyük bir başarıya dönüştü.

Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında arıcılık eğitimi alan 39 kadın ve 80 çiftçi, yüzde 75 hibe destekli kovan ve ekipmanlarla desteklendi. Uşak Valisi Turan Ergün, projeden yararlanarak arıcılığa başlayan kadınlarla bir araya geldi. Koruyucu kıyafetler giyen Vali Ergün, üretici Alime Çelik'ten bilgi aldı ve ürettiği çörek otu balı ile polenleri tattı.

Vali Ergün, Uşak'ın çörek otu üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, çörek otundan bal üretimini arttırmak için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Arıcılık sektörüne verilen desteklerin meyvelerini topladıklarını ifade eden Ergün, kadınlara ve gençlere desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Proje kapsamında arıcılığa başlayan Alime Çelik ve Durdu Atasoy, aldıkları destekle ilk bal üretimlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, mutluluklarını paylaştılar.

Çelik, 50 kilograma yakın bal üretimi gerçekleştirdiğini ve paketlemesini yaptığını söylerken, Atasoy ise ilk çıta balını aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Uşak Valiliği'nin desteklediği arıcılık projesi, kadınları arıcılık sektörüyle buluşturarak yeni bir gelir kapısı açmış oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder