adscode
adscode
adscode

Uyuduğumuzda ne olur ve neden her gece uykuya ihtiyaç duyarız

Araştırmalar yetişkinlerin optimal sağlık için her gece yedi ila dokuz saat uykuya ihtiyacı olduğunu ve çocukların daha fazlasına ihtiyacı olduğunu gösteriyor

Uyuduğumuzda ne olur ve neden her gece uykuya ihtiyaç duyarız

Giderek artan sayıda araştırma, az uyumanın insanların sadece ertesi gün kendilerini yorgun hissetmelerine değil, aynı zamanda onları kalp krizi ve erken ölüm ile birlikte bilişsel gerileme, bunama, diyabet, yüksek tansiyon, obezite için daha yüksek risk altına soktuğunu gösteriyor. Depresyon ve diğer kronik sağlık durumları da yeteri kadar uyumamanın sonuçları olarak karşımıza çıkıyor.

Uyuduğumuzda ne olur ve neden her gece uykuya ihtiyaç duyarız?
Yetersiz uykuyu kötü sağlıkla ilişkilendiren o kadar çok kanıt var ki, bunlara Amerikan Kalp Derneği geçen yıl kalp ve beyin sağlığını optimize etmek için kritik bileşenler listesine uyku süresini ekledi. Yine de yaklaşık 3 yetişkinden 1'i yeterince uykusunu alamıyor. Uzmanlar, birkaç saat tıraş olmanın beynin hayati işlevleri yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu zamanı çaldığını söylüyor.

Uyku ve Sağlık Araştırma Programı direktörü ve Tucson'daki Arizona Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde psikiyatri bölümünde doçent olan Dr. Michael Grandner, "Uyku sırasında birçok şey oluyor. Vücudunuzun yapması gereken şeyleri yapmak için yeterli zamanı olmadığında, onları en uygun şekilde yapmayacaktır." dedi.

Grandner, AHA'nın Life's Essential 8 olarak bilinen iyi kardiyovasküler sağlık için temel önlemler listesine uyku süresini ekleyen 2022 tavsiye belgesini yazdı.

Araştırmacılar, yetersiz uykunun kardiyovasküler sağlıkla bağlantılı mekanizmaları nasıl etkilediğini araştırmaya devam ederken Grandner, uykunun ana aşamalarında meydana gelen diğer işlevler hakkında çok şey bilindiğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder