adscode
adscode
adscode

Uzay ve Gökyüzü Meraklıları İçin Heyecan Verici Gözlem Şenliği

Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği 10-11-12 Ağustos tarihlerinde uzay ve gökyüzü meraklıları için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Uzay ve Gökyüzü Meraklıları İçin Heyecan Verici Gözlem Şenliği

Uzay ve gökyüzü meraklıları için Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği, 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Şahinbey Belediyesi’ne ait Yamaçtepe Bilim Kampı'nda gerçekleştirilecek olan organizasyonda astronomi ve bilim temalı birçok etkinlik yer alacak.

Katılımcılar gece teleskop ile gök cisimlerini gözlemleyebilecek, meteor yağmurlarını izleyebilecek, gündüz teleskop ile güneşi gözlemleyebilecek ve birbirinden farklı bilim atölyelerine katılabilecekler. Ayrıca, astronomi söyleşileri ve diğer aktivite alanları da katılımcıları bekliyor olacak. Gözlem şenliğine katılmak isteyenler Türkiye genelinde 81 ilden başvuru yapabilecekler. Konaklamalı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlikte, bungalov ev veya çadır seçenekleri bulunuyor. Bungalov evlere bireysel başvurular alınacak ve 8 kişilik gruplar halinde yerleşim yapılacak. Çadır başvuruları ise en fazla 4 kişilik gruplar halinde yapılabilecek. Katılımcılar kendi fotoğraf makineleri, teleskopları, kameraları ve diğer gözlem ekipmanları ile etkinliğe katılabilecekler. 16 yaş altı katılımcılar bir veli refakatinde etkinliğe katılabilecekler. Başvuruların 18-25 Temmuz tarihleri arasında alınması ve kura ile kesin kayıtların belirlenmesi planlanıyor. Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılmak ve detaylı bilgi almak için www. bilimturkiye. org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uzayın ve gökyüzünün büyülü dünyasını keşfetmek için şimdiden heyecanlanmaya başlayın!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder