adscode
adscode
adscode

Üzücü Olay: Hindu Ayininde İzdiham, 116 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki Hathras bölgesinde yaşanan izdihamda 116 kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında yaralananlar hastanelere kaldırıldı.

Üzücü Olay: Hindu Ayininde İzdiham, 116 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki Hathras bölgesinde bir Hindu ayini sırasında izdiham yaşandı ve aralarında çocukların da bulunduğu 116 kişi hayatını kaybetti. Olayda yaralananlar ise kamyonet ve motosikletlerle çevredeki hastanelere götürüldü.

İzdihamın neden yaşandığı henüz bilinmezken, Hindistan'da küçük alanlarda gerçekleştirilen kalabalık ayinlerde güvenlik tedbirlerine uyulmaması nedeniyle benzer facialar zaman zaman yaşanıyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı.

2008 yılında Jodhpur kentindeki bir tapınakta yaşanan izdihamda 224 kişi hayatını kaybetmiş, 2013 yılında Madhya Pradesh'teki bir tapınağın yakınındaki köprüde yaşanan izdihamda da 115 din adamı ölmüştü.

Ayrıca 2016 yılında Hindu yeni yılını kutlamak için bir tapınakta düzenlenen yasaklı havai fişek gösterisi sırasında meydana gelen büyük patlamada 112 kişi hayatını kaybetmişti.Olay sonrasında, kayıplar nedeniyle derin üzüntü duyanların ailelerine düşünceler ve dualar iletiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder