VakıfBank, Uluslararası Piyasalardan 5,5 Milyar Dolar Kaynak Sağladı

VakıfBank, uluslararası piyasalardan sağladığı kaynaklarla sermaye yapısını güçlendiriyor.

VakıfBank, Uluslararası Piyasalardan 5,5 Milyar Dolar Kaynak Sağladı

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, son sermaye benzeri tahvil ihracıyla birlikte yılbaşından itibaren uluslararası piyasalardan Türkiye’ye toplam 5,5 milyar dolar kaynak sağladıklarını açıkladı.

Üstünsalih, bankanın etkin sermaye yönetimi anlayışı doğrultusunda sermaye yapısını çeşitlendirmek ve kuvvetlendirmek amacıyla adımlar attığını belirtti.

Nisan ayında gerçekleştirilen 550 milyon dolarlık uluslararası piyasalardaki ilave ana sermaye tahvil ihracının ardından şimdi de 700 milyon dolarlık Basel III uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Bu iki işlemle birlikte toplamda 1,25 milyar dolar tutarında sermaye hükümlerini haiz eurobond ihracı gerçekleştirdiklerini belirten Üstünsalih, uluslararası yatırımcılardan gelen yoğun talebin işlem getirisini %9 seviyesine çıkardığını kaydetti.

Başarıyla tamamlanan işlemin sermaye rasyolarına 125 baz puanlık pozitif katkı sağlayacağını belirten Üstünsalih, bankanın etkin bilanço ve sermaye yönetimini ön planda tutarak müşterilere hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.