adscode
adscode
adscode

Van Gölü'ndeki Akıntılar Tehlike Saçıyor

Van Gölü'nde yaşanan boğulma vakalarının sebebi olan akıntılar hakkında uzmanlar uyarıyor.

Van Gölü'ndeki Akıntılar Tehlike Saçıyor

Van Gölü'nde serinlemek için suya giren 19 kişinin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Uzmanlar, göldeki ana akıntı sistemlerinin tehlikelerine dikkat çekiyor ve vatandaşları uyarıyor.

Van Gölü'nün büyük bir ekosistem olduğunu vurgulayan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, göldeki akıntıların farklı bölgelerde etkili olduğunu açıklıyor. Dr. Akkuş, özellikle gölün çevresinde güvenli plajların arttırılması gerektiğini belirtiyor.

İnsanların güvenli bir şekilde suya girebileceği plaj sayısının artması gerektiğini vurgulayan uzman, ayrıca her plajda cankurtaran bulunmasının önemine dikkat çekiyor. Van Gölü'ndeki akıntıların uzaydan çekilen bir fotoğrafında da net bir şekilde görülebildiği belirtiliyor. Fotoğrafın incelenmesiyle göldeki güçlü akıntıların ve girdapların net bir şekilde ortaya konulabildiği ifade ediliyor.

Uzmanlar, vatandaşları Van Gölü'nde suya girerken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve akıntıların tehlikelerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurguluyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin