adscode
adscode
adscode

Vatandaşlar Fiyat Farkıyla Mücadele Ediyor

Son dönemde artan fiyat farkları nedeniyle vatandaşlar market market dolaşıp fiyatları karşılaştırıyor. Uzmanlar ise afaki fiyatların fahiş olduğunu belirtiyor.

Vatandaşlar Fiyat Farkıyla Mücadele Ediyor

Son dönemde aynı üründe 5 kata varan fiyat farkı vatandaşı dedektif gibi harekete geçirdi. Marketlerde temel gıda ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar birçok üründe fiyat farkları dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, bu farklar afaki seviyelere ulaşınca tüketiciler fiyatları karşılaştırmaya başladı. Özellikle yerli ve ithal markalı ürünler arasındaki fiyat farkları dikkat çekici. Bir ürünün fiyatı bir markette iki katına çıkarken, başka bir markette beş kata kadar çıkabiliyor.

Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Avukat İbrahim Güllü, bu farkın fahiş fiyat uygulamasına girdiğini belirtiyor ve tüketicileri Ticaret Bakanlığı'na şikayet etmeye çağırıyor. Zincir marketlerde yapılan indirimlerin de tüketicileri yanıltabileceğine dikkat çekiliyor. Bir üründe indirim yapılırken, diğer ürünlerin fiyatlarının artırıldığı ve tüketicilerin buna dikkat etmeleri gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca aynı marketin farklı şubeleri arasında dahi fiyat farkları yaşanabiliyor. Ticaret Bakanlığı'nın 7 Aralık 2022'de perakende yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin afaki fiyat oyunlarına engel olacağı belirtiliyor. Bu sayede tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapmalarının önünün açılacağı ve fiyat farklarının azalacağı düşünülüyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder