adscode
adscode
adscode

Venezuela'da Devlet Başkanlığı Seçimini Maduro Kazandı

Venezuela'da yapılan devlet başkanlığı seçimini Nicolas Maduro'nun kazandığı açıklandı. Seçim sonuçlarına tepki gösteren muhalefet, ülke genelinde protesto ve eylemler düzenledi. Elon Musk ve Maduro arasında yaşanan gerilim de gündemd

Venezuela'da Devlet Başkanlığı Seçimini Maduro Kazandı

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığını açıkladı. Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3'üncü kez kazanmayı garantilerken, ülkedeki ekonomik güçlükler protesto ve eylemlere yol açtı. Muhalefet, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunarak seçim sonuçlarına tepkisini sokağa çıkarak gösterdi.

Çok sayıda protesto ve eylemler gerçekleşti. Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in heykeline bir protestocu tarafından saldırıldı ve ülke karıştı. Elon Musk, yıkılan heykelin görüntüsünü paylaşarak Maduro'ya eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine Maduro, uzay roketleriyle ülkesini işgal etmek istediği iddiasıyla Elon Musk'a savaş ilan etti. Musk ise Maduro'yu "eşek" benzetmesi yaparak gerginliği tırmandırdı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder