adscode
adscode
adscode

Vergi Adaletini Sağlayacak Yeni Vergi Paketi Taslağı Hazırlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde hazırlanan vergi paketi taslağı, vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlıyor. Taslak, çok kazanandan çok, dar gelirliye yük getirmeyecek düzenlemeler içeriyor.

Vergi Adaletini Sağlayacak Yeni Vergi Paketi Taslağı Hazırlandı

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağına son şekli verildi. Taslak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde hazırlandı ve çok kazanandan çok, dar gelirliye yük getirmeyecek düzenlemeler içeriyor.

Uzun süredir ilgili tüm kesimlerin görüş ve önerileri alınarak hazırlanan taslak, bugün TBMM'ye sevk edilecek ve bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Taslakta, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor. Vergi cezalarının artırılması ve istisnaların kaldırılması yönünde hükümler de yer alıyor. En düşük emekli maaşına yönelik düzenleme de vergi paketi içerisinde yer alacak ve en düşük emekli maaşının 12 bin lira olması planlanıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder