adscode
adscode
adscode

Vergi Paketi Meclis'ten Geçti

Vergi paketi Meclis Genel Kurulu'ndan geçti ve içerisinde çeşitli vergi düzenlemeleri ve artışları bulunuyor. Emekli aylıklarının artırılması, KDV iadesi sistemi ve ceza miktarlarının yeniden belirlenmesi gibi önemli değişiklikler yapı

Vergi Paketi Meclis'ten Geçti

Meclis Genel Kurulu'ndan geçen vergi paketi, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini içeriyor. Yeni yasayla birlikte vergi düzenlemelerinde değişiklikler yapıldı ve bütçeye yaklaşık 155 milyar TL'ye yakın gelir sağlanması hedefleniyor. En yüksek ek gelir beklenen kalemi asgari kurumlar vergisi oluşturuyor. Yasanın içeriğine göre, devreden KDV'nin iadesi sisteme dahil edildi ve yurtdışına çıkış harcı artırıldı. Ayrıca vergi cezalarında temel tutarlar da artırıldı ve bazı KDV istisnaları kaldırıldı. Vergi kaybı cezası da yüzde 50 artırılacak şekilde düzenlendi. Kanun dışında belge düzenleyenlere büyük cezalar getirildi ve Gelir İdaresi Başkanlığı personeline fazla mesai ücreti ödemesi yapılacak.

Yap-işlet-devret modelinden elde edilen kazançlardan alınan kurumlar vergisi artırıldı ve asgari kurumlar vergisi uygulamasıyla ilave gelir elde edilmesi hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi paketinin vatandaşlara yük getirmeyeceğini ve vergi adaletini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca SGK prim oranlarında değişiklik yapılarak gelir artışı hedefleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder