adscode
adscode
adscode

Vergiye İlişkin Ceza Yaptırımları Artırılıyor

Vergiye ilişkin ceza yaptırımları artırılarak vergi kaçakçılığına caydırıcılık sağlanacak.

Vergiye İlişkin Ceza Yaptırımları Artırılıyor

Vergiye ilişkin ceza yaptırımları artırılarak vergi kaçakçılığına yönelik caydırıcılığın sağlanması hedefleniyor.

Kabul edilen maddelere göre, vergi ziyaı cezası, vergi dairesinin bilgisi dışında mükellefiyet tesis ettirmeksizin kayıt dışı faaliyette bulunarak vergi ziyaına sebep olunması halinde yüzde 50 artırılacak. Aynı vergi türü ve dönemine ilişkin daha sonra yapılacak tarhiyatlar nedeniyle kesilecek vergi ziyaı cezalarına da aynı artırım hükmü uygulanacak.

Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklikle bir takvim yılı içerisinde birden fazla özel usulsüzlük cezası kesilmesi durumunda caydırıcılığı artırmak amacıyla artan ceza uygulaması getirilecek. Bu kapsamda yer alan bazı cezaların tutarları yeniden belirlenerek caydırıcılığın artırılması planlanıyor.

Ayrıca, belge düzenleyenlere yönelik cezaların artırılması ve belge düzenlememe durumlarında uygulanacak ceza miktarlarının belirlenmesi de teklif ediliyor.

Diğer yandan, Vergi Usul Kanunu'na uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilmesi ve belirlenen kurallara uyulmaması halinde ceza yaptırımlarının artırılması planlanıyor. Tüm bu düzenlemelerin vergiye gönüllü uyumu artırmayı ve vergi kaçakçılığını önlemeyi hedeflediği belirtiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder