adscode
adscode
adscode

Wesley Sneijder'in Kara Para Aklama Skandalı Ortaya Çıktı!

MASAK raporuna göre, Wesley Sneijder'in kara para aklama faaliyetlerine karıştığı belirlendi. Detaylar haberde!

Wesley Sneijder'in Kara Para Aklama Skandalı Ortaya Çıktı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapora göre, Wesley Sneijder'in kara para aklama skandalı ortaya çıktı. Komançero çetesinin Türkiye'deki para trafiğini izlemek adına yapılan araştırmalarda, Sneijder'in de adının geçtiği belirlendi. Rapora göre, çete üyeleri uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri paraları Türkiye'de kurdukları şirketler aracılığıyla aklıyordu. Bu şirketler arasında, 1 milyon lira sermaye ile kurulan ve kuruluşundan beri zarar açıklayan Borhan Group Yatırım A. Ş. ve Econ Gayrimenkul isimli şirketler de bulunuyordu.

Şirketlerin hesapları incelendiğinde, Wesley Sneijder'in de aralarında bulunduğu dört farklı kişi ve kuruluştan gelen toplam 1 milyon 951 bin dolarlık para transferleri tespit edildi. Sneijder'in gönderdiği 1 milyon 181 bin 428 dolarlık miktar, bu transferlerin büyük bir kısmını oluşturuyordu.

MASAK raporunda, Sneijder'in Econ Gayrimenkul şirketinin ortağı olduğuna dair kamuoyunda çıkan haberlerin bulunduğu ancak resmi belgelerde bu durumun yansımadığı belirtildi.

Ayrıca, çete üyesi olarak aranan Hakan Arif Tavukçu'nun şirketle bağlantısının olduğu ancak resmi belgelere yansımayan bir durum olduğu da raporda yer aldı.

Raporda, çete lideri Yunus Emre Borhan'ın verdiği ifadede, Wesley Sneijder'in şirketin hissedarı olduğunu belirttiği ve kendisine ait olan şirketin hisselerini Sneijder'e sattığını açıkladığı da yer aldı.

Şu anda devam eden soruşturma kapsamında, Wesley Sneijder'in bu kara para aklama skandalında ne derece sorumlu olduğu detaylı bir şekilde inceleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin