adscode
adscode
adscode

WhatsApp Sohbet Mesajlarını Otomatik Çevirme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp, sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, çeviri yapmak istedikleri mesajları seçebilecek ve dil paketi yükleyerek çevirileri gerçekleştirebilecekler.

WhatsApp Sohbet Mesajlarını Otomatik Çevirme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp, tüm sohbet mesajlarına çeviri yapacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Mesajlaşma platformu, kullanıcılara tüm sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirme seçeneği sunacak ancak kullanıcıların bu özelliği kullanıp kullanmayacaklarına kendileri karar verebilecekler.

Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik, WhatsApp'ın farklı diller arasındaki iletişimi geliştirmeyi ve çeviri deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, çevirmek istedikleri mesajı seçtikten sonra çeviriyi gerçekleştirmek için gerekli dil paketini indirebilecekler. Çevirilen mesajlar, kullanıcıların orijinal ve çevrilmiş mesajları ayırt etmelerini sağlayacak yeni bir etiketle belirtilecek. Bu sayede iletişim netleşecek ve olası yanlış anlamalar azalacak. WhatsApp, mesaj çevirilerini uçtan uca şifreleme koruması altında tutarak kullanıcıların gizliliğini sağlamayı hedefliyor. Şirket içi çeviri teknolojisi sayesinde mesajlar cihaz üzerinde işleniyor ve hiçbir şekilde harici olarak paylaşılmıyor. Şu anda desteklenen diller arasında İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe bulunuyor. Gelecekteki güncellemelerle birlikte daha fazla dilin eklenmesi planlanıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder