adscode
adscode
adscode

Wimbledon Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda heyecan dorukta! Favoriler, Djokovic'in kararı ve geçmiş şampiyonlarla ilgili detaylar haberimizde.

Wimbledon Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ana tablo maçları yarın Londra'da başlıyor.

Avustralya Açık, Fransa Açık ve ABD Açık'ın ardından tenis sezonunun en prestijli dördüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon, bu yıl 1-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Londra'daki All England Lawn Tenis Kulübü, 1877'den beri ilk kez düzenlenen bu önemli turnuvaya 137. kez ev sahipliği yapacak.

Toplamda 50 milyon sterlinlik para ödülü ile organizasyon tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan Wimbledon'da, teklerde şampiyon olan sporcular 2,7 milyon sterlinlik ödül kazanacak. Fransa Açık'ta sakatlanan ve ameliyat olan Djokovic'in turnuvaya katılıp katılmayacağı merak konusu. Djokovic'in kararı, turnuvanın favorileri ve rakipleri açısından büyük önem taşıyor.

Djokovic, son 5 yılda oynadığı finallerin 4'ünü kazanarak üstün bir performans sergilemişti.Kadınlarda ise dünya 1 numarası olan Polonyalı Iga Swiatek, Wimbledon'da ilk şampiyonluğunu hedefliyor. Ancak çim zeminde zayıf performans gösteren Swiatek, şimdiye kadar istediği sonuçları alamadı. Wimbledon'da son 7 finalde farklı isimlerin kazandığı göz önüne alındığında, turnuvanın kaderi her zaman belirsiz olmuştur. Geçmiş yıllarda en çok şampiyonluğu elinde tutan isimler arasında ise Roger Federer ve Martina Navratilova bulunuyor. Federer 8, Navratilova ise 9 kez şampiyonluk yaşayarak rekor kırmıştı. Wimbledon Tenis Turnuvası, tenis tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Favoriler, Djokovic'in kararı ve geçmiş şampiyonluklarla dolu tarihiyle, bu yıl da unutulmaz anlara sahne olacak gibi görünüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder