adscode
adscode
adscode

Yabancı Yatırımcıların Afyonkarahisar'daki Arazi Satın Alımları Artıyor

Afyonkarahisar'ın köylerinde yabancı yatırımcıların arazi ve tarla satın alımlarının hızla arttığı iddia ediliyor. Muhtarlar, tarım arazilerinin sürekli el değiştirmesinden endişe duyuyor.

Yabancı Yatırımcıların Afyonkarahisar'daki Arazi Satın Alımları Artıyor

Son dönemde Afyonkarahisar'ın köylerinde yabancı yatırımcıların arsa ve tarla satın alımlarının hızla arttığı iddia edildi. Özellikle tarım alanlarının yoğun olduğu bölgelerde, yabancıların bu tür yatırımları dikkat çekiyor.

Afyonkarahisar'ın verimli toprakları ve tarımsal potansiyeli, uluslararası yatırımcıların ilgisini çekerken çok sayıda tapunun el değiştirdiği öğrenildi. Yabancı yatırımcıların, turistik bölgelerin dışında tarım arazilerine olan ilgisi, dikkat çekiyor.

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in aktardığına göre Afyonkarahisar'ın köylerinde muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki göstermeye başladı.

Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu belirterek, son bir yılda bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını söyledi. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını ifade etti. Karakışla Muhtarı Kâmil Sert ise, köylerinde neredeyse arazi kalmadığını söyleyerek tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden dert yandı. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin ise yapılamadığını belirtti.

Köylülerin Konya ile sınırdaş olduğunu belirten Sert, Konya'ya bağlı köylerde arazi kalmadığını, yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını söyledi. Tarım köylülerinin ise tedirginlik yaşadığını belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder