adscode
adscode
adscode

Yapay Zeka Alzheimer Hastalığını %80'den Fazla Doğrulukla Tahmin Ediyor

Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yapay zeka algoritmasını kullanarak Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığı yüksek hastaları belirleyebiliyor. Bu gelişme, Alzheimer hastalığının erken teşhisinde oyunun kurallarını değ

Yapay Zeka Alzheimer Hastalığını %80'den Fazla Doğrulukla Tahmin Ediyor

Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yapay zeka algoritmasını kullanarak İngiltere, ABD ve Singapur'daki 1. 500 hastaya ait bilişsel testleri ve beyin MR taramalarını analiz etti.

Hafif zihinsel çeviklik sorunları yaşayan ve üç yıl içinde Alzheimer hastalığına yakalanan kişileri, bu sorunlar stabil seyreden kişilerden ayırt edebildi.

eClinicalMedicine dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, aracın tahmini %80'den fazla doğrulukla, hastalığa yakalanma olasılığı yüksek hastaları belirlemede kullanılan mevcut klinik yöntemlerden üç kat daha iyi çıktı.

Çalışmanın kıdemli yazarı Profesör Zoe Kourtzi, yapay zeka aracının ayrıca hastanın semptomlarının yavaş mı yoksa daha hızlı mı kötüleşeceğini tahmin edebileceğini söyledi.

Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığı yüksek hastaları yalnızca rutin klinik veriler ve beyin MR taramaları kullanarak doğru bir şekilde tespit edebilmek, NHS için oyunun kurallarını değiştirecek bir gelişme olacaktır.

Klinikte hafıza sorunları yaşayan insanlarla sık sık karşılaşan Dr. Ben Underwood, belirsizliğin hastalar ve aileleri için endişe yarattığını ve yeni tedavilerle daha da önemli hale gelebileceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder