adscode
adscode
adscode

Yapay Zeka Çılgınlığının Balonu Patlama Tehlikesi Altında

Uzmanlar, yapay zeka çılgınlığının bir balon oluşturabileceği ve patlaması durumunda felaketle sonuçlanabileceği konusunda endişeli.

Yapay Zeka Çılgınlığının Balonu Patlama Tehlikesi Altında

Uzmanlar, yapay zeka etrafındaki çılgınlığın kendi içinde çökebileceğine dair erken işaretler nedeniyle giderek daha fazla endişe duyuyorlar; bu balonun patlaması durumunda felaketle sonuçlanabilir.

İngiltere merkezli makroekonomik araştırma şirketi MacroStrategy Partnership'in kurucu ortağı James Ferguson, yapay zeka konusunda hala kanıt eksikliği olduğunu ve balonun patlaması durumunda herkes için kötü sonuçlanacağını belirtiyor.

Yatırılan sermayenin dot-com benzeri bir balon etkisi yaratabileceği endişeleri artarken teknoloji hissesi analisti Richard Windsor, yapay zeka alanında yaşanan çılgınlığın tarihsel olarak kötü sonuçlar doğurabileceğini vurguluyor.

Eski Stability AI CEO'su Emad Mostaque ise yapay zeka alanında yaşanan büyük balonun henüz başlamadığını ve endişe verici boyutlara ulaşabileceğini belirtiyor.

Ferguson ayrıca yapay zekanın güvenilmez olması durumunda işe yaramaz olduğunu savunuyor ve sektördeki elektrik tüketiminin artmasıyla ilgili çevre sorunlarına da dikkat çekiyor. Sonuç olarak, yapay zeka çılgınlığının kötü bir sürprizle sonuçlanabileceği endişesi sektörde yaygın bir şekilde dile getiriliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder