adscode
adscode
adscode

Yapay Zeka ve Teknolojinin Eğitimdeki Rolü

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, yapay zekanın ve teknolojik gelişmelerin eğitim dünyasına etkisini anlattı.

Yapay Zeka ve Teknolojinin Eğitimdeki Rolü

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, yapay zekanın ve teknolojik gelişmelerin eğitim dünyasına etkisini AA muhabirine anlattı.

Eğitim faaliyetlerinin temel amacının üniversiteye gelen öğrencileri, geleceğe ve iş hayatına hazırlamak olduğunu dile getiren Karacabey, üniversitelerin öğrenci merkezli ve interaktif eğitim modeline geçtiğini kaydetti.

Karacabey, dünyadaki gelişmelerin eğitim faaliyetini baştan sona değiştirdiğini belirterek, yapay zekanın artık şirketlerde iş süreçlerine entegre edildiğini ve teknolojik gelişmelerin meslekleri dönüştürdüğünü söyledi.

Bu nedenle öğrencilerin bu değişen dünyaya uygun şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Karacabey, teknolojiyi doğru kullanarak mezunları iş hayatında avantajlı hale getirmenin önemli olduğunu belirtti.

Üniversitelerin eğitim sistemlerini, yapılarını dönüştürmesi gerektiğine işaret eden Karacabey, yapay zekanın amaca uygun bir şekilde kullanımını öğrencilere göstermek için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin interaktif bir öğrenme sürecine dahil olması gerektiğini ve ders dışı faaliyetlerinin de ödüllendirilmesi gerektiğini belirten Karacabey, öğrencilerin kültürler arası iletişimi geliştirmeleri ve uluslararası iş ilişkilerine katkı sağlayacak yetkinliklere sahip olmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

Altınbaş Üniversitesi'nin yabancı öğrenci oranının yüksek olması ve uluslararası öğrencilere sunduğu destek hakkında da bilgi veren Karacabey, Türkiye'nin bu öğrenciler için önemli bir cazibe merkezi olduğunu ve mezunlarının ülkeleri ile Türkiye arasında köprü oluşturabileceğini belirtti. Son olarak, eğitimde teknoloji ve yapay zekanın doğru kullanımının öğrencileri geleceğe hazırlamada önemli bir rol oynadığını vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder