Yargıtay Kararı Boşanmada Kusur Tartışmalarını Alevlendirdi

Yargıtay'ın verdiği boşanmada kusur kararı yeni tartışmalara sebep oldu. İşte detaylar...

Yargıtay Kararı Boşanmada Kusur Tartışmalarını Alevlendirdi

Yargıtay'ın verdiği 'boşanmada kusur' kararı, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı iddiasıyla açılan bir boşanma davasında yeni tartışmalara yol açtı. Karara göre, eşinin anne ve babasına gereken saygıyı göstermediğini belirten bir erkek, boşanma talebinde bulundu. Ancak karşı dava açan kadın, eşinin iddialarını reddederek ayrıca maddi ve manevi tazminat talep etti. Mahkeme, kadını tam kusurlu sayarak boşanmalarına ve kadının tazminat taleplerinin reddine karar verdi. Ancak istinaf başvurusu üzerine Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Son olarak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadını boşanmada ağır kusurlu bularak istinaf kararını bozdu. Kararın gerekçesinde, tarafların evlilik birliğinin temelden sarsıldığı ve boşanmalarına ilişkin kararın uygun olduğu belirtildi. Böylelikle kadının boşanma talebinin reddedilmesi ve istinaf mahkemesince verilen kararın bozulması kararlaştırıldı.

Bakmadan Geçmeyin