adscode
adscode
adscode

YAŞ Kararları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen YAŞ toplantısında alınan kararlar açıklandı.

YAŞ Kararları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar duyuruldu.

Toplantıya katılan üyeler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer bakanlar ile kuvvet komutanları yer aldı.

Toplantıda alınan kararlar arasında, 2024 yılı için Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general ve amirallerin durumlarının görüşülerek bir üst rütbeye yükseltilmeleri, görev sürelerinin uzatılması ve kadrosuzluktan emekliye sevk edilme durumları yer alıyor. 2024 yılında gerçekleşecek terfilerde 23 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltilecek, 77 albay general ve amiralliğe terfi edecek. Ayrıca 34 general ve amiralin görev süresi bir yıl, 455 albayın görev süresi ise iki yıl uzatıldı. YAŞ toplantısında alınan kararlar ile ilgili detaylı bilgi Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni görevlerinde başarılar dilerken emekliye ayrılacak olanlara ise teşekkür ederek hayırlı bir emeklilik dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin