adscode
adscode
adscode

Yatırımlarla Enerji Verimliliğinin Artırılması Programı Başladı

Avrupa ve Orta Asya'da enerji verimliliğini arttırmak amacıyla başlatılan 10 yıllık program hakkında detaylar

Yatırımlarla Enerji Verimliliğinin Artırılması Programı Başladı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve Orta Asya'ya yönelik 10 yıllık bir program olan "E3 Programı" ile yatırımların ömrü boyunca 63 teravatsaat enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Bu program kapsamında 1,46 milyar dolarlık Dünya Bankası finansmanı sağlanacak ve toplamda 2,4 milyar dolarlık bir finansman harekete geçirilecek. Program kapsamında Türkiye için de ilave projeler planlanıyor.

Yapılacak yatırımlar arasında kamu tesislerinin yenilenmesi, konutlardaki elektrikli cihazların verimliliğinin artırılması, sanayi modernizasyonu ve bölge ısıtma sistemlerinde geliştirmeler yer alacak.

Moldova'da ise M-GROW programından sağlanan 5 milyon dolarlık hibe ile desteklenen bu program, ulusal planlara dayalı olarak tekrarlanabilir ülke projeleri geliştirecek ve sürdürülebilir finansmana erişimi destekleyecek.

Yapılacak yatırımların ilk aşamaları arasında Türkiye'de merkezi hükümet binalarının yenilenmesi ve Moldova'da kamu binalarının ve bölgesel ısıtma sistemlerinin yenilenmesi bulunuyor.

Programın amacı, enerji verimliliği yatırımlarıyla enerji talebini azaltmak ve böylece çevreyi korumak, hava kirliliğini azaltmak ve ekonomik olarak daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmektir.

Dünya Bankası yetkilileri, Avrupa ve Orta Asya'daki ülkelerin enerji verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacaklarını belirtirken, bölgesel ağın bilgi alışverişi ve kapasite geliştirmeye odaklanacağını vurguladılar. Programın başarılı olması durumunda, enerji güvenliğinin arttırılması ve temiz enerjiye geçişin hızlandırılması için önemli bir adım atılmış olacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder