adscode
adscode
adscode

Yavuzkemal’de Tarım ve Turizmle Kalkınma Hedefleniyor

Yavuzkemal beldesinde belediye tarafından başlatılan örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi sayesinde çiftçilerin gelir kaynakları artıyor. Beldenin turizm potansiyeli de göz önünde bulundurularak tarım ve turizmle kalkınma planlanıyor.

Yavuzkemal’de Tarım ve Turizmle Kalkınma Hedefleniyor

Yavuzkemal beldesinde, sahile 65 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 300 nüfuslu beldede, belediye tarafından 3 yıl önce örtü altı sebze yetiştiriciliğinin gelişimi için proje başlatıldı. Örnek uygulama serası kurulmasının ardından çiftçilere eğitim verildi, ücretsiz fide dağıtıldı.

Çalışmalar sayesinde 300'e ulaşan seralarda bu yıl domates, salatalık, biber, patlıcan, marul ve kabak başta olmak üzere çeşitli ürünlerden 500 ton rekolte alınması hedefleniyor.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, beldenin turizm potansiyeli ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek, tarımın da önemli bir gelir kaynağı olabileceğini belirtti. Önal, bölgede turizmin yanı sıra tarımın da gelişmesi için çiftçilere destek verdiklerini ve her yıl 50 bin sebze fidesi dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Özellikle domates, salatalık, biber, patlıcan, marul ve kabak gibi sebzelerin seralarda üretiminin arttığını vurgulayan Önal, bölgenin tarım, turizm ve hayvancılıkla kalkınabileceğini ifade etti. Beldenin Yeni Mahalle Muhtarı Hami Demir de, seracılığın hızla yayıldığını ve yöre halkının bu alana ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Beldenin turizm potansiyelinin yanı sıra tarım alanında da gelişme göstermesi beklenirken, çiftçilere verilen desteklerle bölgenin ekonomik olarak güçlenmesi hedefleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder