adscode
adscode
adscode

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Şeftali Tarte Tatin Tarifi

Şeftali tarte tatin tarifi ile yaz aylarında taze ve lezzetli bir tatlı keyfi yaşayabilirsiniz. İşte kolay ve pratik tarif...

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Şeftali Tarte Tatin Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi şeftali tarte tatin tarifini denemeye ne dersiniz? Bu lezzetli tatlı, karamel şeftalilerin çıtır milföy hamuruyla buluştuğu harika bir lezzet sunuyor. Tarifin ilk adımında, tereyağı ve şekerle karamel hazırlanıyor ve üzerine şeftaliler diziliyor. Ardından tereyağlı milföy hamuru eklenerek fırında pişiriliyor.

Son dokunuş olarak tarte tatin tavası ters çevrilerek servis tabağına alınıyor ve altın renginde karamelize şeftalilerle çıtır hamurun lezzeti ortaya çıkıyor. Şeftali tarte tatin tarifini daha da kolaylaştırmak için dondurulmuş milföy hamuru kullanabilir ve farklı meyve seçenekleriyle deneyebilirsiniz. Nektarin, erik veya kayısı gibi meyveler de harika bir lezzet sunacaktır.

İşte yaz ayları için harika bir tatlı seçeneği olan şeftali tarte tatin’in en kolay ve lezzetli tarifi…Şeftali Tarte Tatin Tarifi6 Kişilik / Hazırlık Süresi: 15 Dakika / Pişirme Süresi: 25 DakikaMalzemeler:- 5-6 adet taze şeftali, ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış- 113 gram tuzsuz tereyağı- 1 su bardağı toz şeker- Bir tutam tuz- Milföy hamuru- Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema, servis için (isteğe bağlı)Nasıl Yapılır?1. Fırını 190 dereceye ısıtın ve döküm tavanızı orta-yüksek ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya ekleyip eritin, şekeri ve tuzu ekleyerek karamel yapın. 2. Şeftalileri tavaya dizin ve karamel olana kadar pişirin. Dondurulmuş milföy hamurunu açıp tavanın üstüne yerleştirin. 3. Hamurun üzerine delikler açın ve fırında altın rengi olana kadar pişirin. Tavayı çevirerek pişirme işlemine devam edin. 4. Tarte tatin'i fırından çıkarıp hafifçe soğumaya bırakın. Tavayı ters çevirerek servis tabağına alın ve vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın. Şeftali tarte tatin, yaz aylarında misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınızı süsleyecek harika bir tatlı seçeneği. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile lezzetli bir tatlı keyfi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder